×

Waarschuwing

Can't load Google maps without an API key. More information can be found in our documentation at joomla.digital-peak.com.

Klassiek op zaterdagmiddag

Datum
21-04-2018 16:00 - 17:00
Locatie
Ichtuskerk

Beschrijving

Concert Vocaal Ensemble Rijssen

Op 21 april 2018 vindt het laatste concert in de serie ‘Klassiek op Zaterdagmiddag’ van het seizoen 2017/2018 in de Ichthuskerk aan de Kastanjelaan 1 te Hasselt plaats. Het wordt uitgevoerd door het Vocaal Ensemble Rijssen(VER) o.l.v. Jan-Geert Heuvelman en begint om 16.00 uur.

 

Het VER is een interkerkelijk koor van 27 enthousiaste leden met professionele begeleiding. Het koor bestaat ongeveer 20 jaar en voert geestelijke, klassieke muziek uit. Het repertoire wordt telkens opgebouwd rond een bepaald thema of componist uit bv. de barokperiode zoals ‘Luther Cantaten’ van Telemann. Pet jaar staan er ongeveer 8 uitvoeringen op hun programma.

Jan-Geert Heuvelman(1984) studeerde orgel en beiaard aan het Utrechts conservatorium bij o.a. Bernard Winsemius en schoolmuziek aan Artez in Zwolle. Daarnaast volgde hij koordirectie bij o.a. Klaas Stok. In 2015 rondde hij zijn masterstudie beiaard af. Hij is hoofdorganist van de Noorderkerk in Rijssen en beiaardier te Lochem en Rijssen. Als muziekdocent is hij verbonden aan het Van Lodenstein College in Amersfoort. Sinds 2007 is hij dirigent van het VER. Bovendien is hij betrokken bij de Stichting Stadsmuziek Rijssen en de Nederlandse Klokkenspel Vereniging. Zie voor verdere info zijn website: gjheuvelman.nl.

Het programma is in 4 blokken verdeeld: 1. Orgel 2. Koor 3. Orgel 4. Koor en wordt afgesloten met een improvisatie over “Vater unser im Himmelreich” op orgel door de dirigent.

Op het orgel worden de componisten J.S Bach en J.P Kellner vertolkt. Het koor voert werken uit van C. Wood, E. Blairstow, K. Jenkins en G.F. Telemann.

Het belooft een boeiend concert te worden met een uitvoerig programmaboekje. De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur en vrij toegankelijk. Een vrije gift wordt echter zeer op prijs gesteld om dergelijke uitvoeringen voor de toekomst veilig te stellen.

Het volgende concert is aan het begin van het hooifeest op 25 augustus 2018 door organist Gerwin van de Plaats uit Kampen.

Namens de orgelcie van de Ichthuskerk,

Gerard Broekroelof

Locatie informatie

Ichtuskerk

Land
Netherlands
Provincie
Overijssel
Plaats
8061 JB Hasselt
Straat
Kastanjelaan 3