Hooifeest Orgelconcert Ichtus Kerk

Datum
25-08-2018 16:00 - 17:00

Beschrijving

Hooifeest Orgelconcert

Op zaterdag 25 augustus 2018 komt traditiegetrouw Gerwin van der Plaats(1977) uit Kampen de opening van het Hooifeest luister bijzetten met een feestelijk orgelconcert op het Holthuisorgel in de Ichthuskerk, Kastanjelaan 1, te Hasselt om 16.00 uur.

Op 9 jarige leeftijd begeleidde Gerwin al kerkdiensten. Zijn talent werd verder ontwikkeld door de organisten Jaap Zwart en Herman van Vliet. Idolen van hem waren Piet van Egmond en Klaas Jan Mulder.

Zijn leermeesters aan het Fontys conservatorium waren Geert Bierling (orgel) en Henco de Berg (improvisatie).

Naast zijn orgelconcerten geeft hij uitvoeringen met verschillende koren als dirigent of als begeleider. Hij heeft een 5 tal koren onder zijn hoede. Buitenlandse concertreizen staan op zijn curriculum.

Momenteel is het programma nog niet bekend. Meestal opent en sluit hij af met een variatie of improvisatie van een bekende melodie. Daartussen komen componisten van bekende en minder bekende signatuur aan bod. Het wordt een toegankelijk programma voor een breed publiek. Zie zijn website om meer inzicht te krijgen.

De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur en is vrij toegankelijk. Natuurlijk wordt een gulle gift ter bestrijding van de kosten zeer op prijs gesteld.