Concert Vocaal Ensemble Rijssen

Op  21 april 2018 vindt het laatste concert in de serie ‘Klassiek op Zaterdagmiddag’ van het seizoen 2017/2018 in de Ichthuskerk aan de Kastanjelaan 1 te Hasselt plaats. Het wordt uitgevoerd door het Vocaal Ensemble Rijssen(VER) o.l.v. Jan-Geert Heuvelman en begint om 16.00 uur.

Het VER is een interkerkelijk koor van 27 enthousiaste leden met professionele begeleiding. Het koor bestaat ongeveer 20 jaar en voert geestelijke, klassieke muziek uit. Het repertoire wordt telkens opgebouwd rond een bepaald thema of componist uit bv. de barokperiode zoals ‘Luther Cantaten’  van Telemann. Pet jaar staan er ongeveer 8 uitvoeringen op hun programma.

Jan-Geert Heuvelman(1984) studeerde orgel en beiaard aan het Utrechts conservatorium bij o.a. Bernard Winsemius en schoolmuziek aan Artez in Zwolle. Daarnaast volgde hij koordirectie bij o.a. Klaas Stok. In 2015 rondde hij zijn  masterstudie beiaard af. Hij is hoofdorganist van de Noorderkerk in Rijssen en beiaardier te Lochem en Rijssen. Als muziekdocent is hij verbonden aan het Van Lodenstein College in Amersfoort. Sinds 2007 is hij dirigent van het VER. Bovendien is hij betrokken bij de  Stichting Stadsmuziek Rijssen en de Nederlandse  Klokkenspel Vereniging. Zie voor verdere info zijn website: gjheuvelman.nl.

Het programma is in 4 blokken verdeeld: 1. Orgel 2. Koor 3. Orgel 4. Koor en wordt afgesloten met een improvisatie over “Vater unser im Himmelreich” op orgel door de dirigent.

Op het orgel worden de componisten J.S Bach en J.P Kellner vertolkt. Het koor voert werken uit van C. Wood, E. Blairstow, K. Jenkins en G.F. Telemann.

Het belooft een boeiend concert te worden met een  uitvoerig programmaboekje. De kerkzaal is open vanaf 15.30 uur en vrij toegankelijk. Een vrije gift wordt echter zeer op prijs gesteld om dergelijke uitvoeringen voor de toekomst veilig te stellen.

Het volgende concert is aan het begin van het hooifeest op 25 augustus 2018 door organist Gerwin van de Plaats uit Kampen.

Namens de orgelcie van de Ichthuskerk,

Gerard Broekroelofs

CD van het Holthuisorgel nu te koop:

Vanaf nu kunt u een exemplaar van de nieuwe cd die gemaakt is met het Holthuisorgel bij ons kopen.
Aan het tot stand komen van deze cd hebben de volgende organisten meegeholpen:

Sander van den Houten

Toon Hagen

Bert Gelderman

Hieronder kunt u een paar samples beluisteren.

        Praeludium in C-dur BuxWV 137 gespeeld door Sander van den Houten
        Avondzang gespeeld door Bert Gelderman
        Psalm 150 gespeeld door Toon Hagen

U kunt deze cd bestellen via

Voor vrienden: 7.50 euro p.stuk

Anders: 10 euro p.stuk

Vrienden van het Holthuisorgel

Alle mensen die zich al hebben aangemeld als vriend(in) van het Holthuisorgel Hartelijk dank.
Het is natuurlijk nog steeds mogelijk om u aan te melden

Peter Bos, De Meent 1, tel: 477 2081

Het Holthuisorgel met alle trotse bouwers.

DSC 2209-groot

Open dag rondom Holthuis orgel zeer geslaagd

Het nieuwe in eigen beheer gebouwde Holthuis orgel mocht zich op 29 augustus tijdens de open dag verheugen in een overweldigende belangstelling. Uit het hele land kwamen vele orgelliefhebbers naar dit orgel kijken en luisteren en vele organisten hebben achter de speeltafel plaatsgenomen. Kenners waren vol lof, zowel over het uiterlijk als over de klankrijkdom van dit instrument. Gedurende de dag werden drie orgelbespelingen gegeven door uitgenodigde organisten die een demonstratie gaven van de mogelijkheden van het orgel. Ook zij waren vol lof en dat deed de bouwers zeer goed. De foto-expositie die het gehele bouwproces in beeld bracht trok eveneens grote belangstelling. Een klein opengewerkt model van een speelbaar orgel gaf een goede indruk van de werking van een mechanisch pijporgel.
Allen die bij de bouw betrokken waren kijken met voldoening terug op de open dag en willen een ieder hartelijk danken voor de getoonde belangstelling. Wij hopen velen van u op andere momenten weer te ontmoeten rondom dit orgel want dit instrument zal nog vaker van zich laten horen.

foto open dag

De eerste tonen is een film van de laatste werkzaamheden aan het orgel.