Evan

Op zaterdag 24 februari 2018 wordt het volgende concert in de Ichthuskerk  aan de Kastanjelaan te Hasselt gegeven door  onze plaatsgenoot Evan Bogerd(1993). Als kerkmusicus is hij verbonden aan verschillende kerken: in Hengelo en aan Ichthus- en Stephanuskerk van Hasselt. Al op jonge leeftijd werd hij door Herman van Vliet voorbereid op de orgelstudie. Momenteel is hij bezig met zijn master bij Jos van der Kooy aan het koninklijk conservatorium van Den Haag. In de Amsterdamse Westerkerk oogstte hij veel lof voor zijn vertolkingen van Max Reger. Ook zijn  cd opnamen in de Sint Bavo van Haarlem vonden veel bijval. Evan heeft masterclasses improvisatie gevolgd aan de orgelacademie van Altenberg(D) en won diverse prijzen op verschillende concoursen. Hij geeft orgel- en pianolessen met veel aandacht voor improvisatie en harmonisatie.

Het programma ziet er veel belovend en toegankelijk uit. Hij begint met 3 transcripties door 3 bekende organisten (Guilmant, Van Westering en Widor) van werk van Johann Sebastian Bach en het preludium en fuga in  G-dur. Daarna volgen Johann Pachelbel met ciacona in f-mol en de orgelsonate III van Felix Mendelssohn Bartholdy. Vervolgens komen Nederlandse componisten aan de beurt: Marius Monnickendam -toccata, Evan Bogerd- improvisatie en tenslotte variaties op Merk toch hoe Sterck van Cor Kee.

Het concert begint om 16.00 uur. De zaal is open vanaf 15.30 uur. De toegang is gratis maar een vrijwillige bedrage om de  kosten in  de hand te houden is onontbeerlijk.

Het volgende concert is op zaterdag 21 april 2018 eveneens om 16.00 uur en wordt uitgevoerd door Vocaal Ensemble Rijssen o.l.v. organist/dirigent Jan-Geert Heuvelman.

Namens de orgelcommissie,

Gerard Broekroelofs

CD van het Holthuisorgel nu te koop:

Vanaf nu kunt u een exemplaar van de nieuwe cd die gemaakt is met het Holthuisorgel bij ons kopen.
Aan het tot stand komen van deze cd hebben de volgende organisten meegeholpen:

Sander van den Houten

Toon Hagen

Bert Gelderman

Hieronder kunt u een paar samples beluisteren.

        Praeludium in C-dur BuxWV 137 gespeeld door Sander van den Houten
        Avondzang gespeeld door Bert Gelderman
        Psalm 150 gespeeld door Toon Hagen

U kunt deze cd bestellen via

Voor vrienden: 7.50 euro p.stuk

Anders: 10 euro p.stuk

Vrienden van het Holthuisorgel

Alle mensen die zich al hebben aangemeld als vriend(in) van het Holthuisorgel Hartelijk dank.
Het is natuurlijk nog steeds mogelijk om u aan te melden

Peter Bos, De Meent 1, tel: 477 2081

Het Holthuisorgel met alle trotse bouwers.

DSC 2209-groot

Open dag rondom Holthuis orgel zeer geslaagd

Het nieuwe in eigen beheer gebouwde Holthuis orgel mocht zich op 29 augustus tijdens de open dag verheugen in een overweldigende belangstelling. Uit het hele land kwamen vele orgelliefhebbers naar dit orgel kijken en luisteren en vele organisten hebben achter de speeltafel plaatsgenomen. Kenners waren vol lof, zowel over het uiterlijk als over de klankrijkdom van dit instrument. Gedurende de dag werden drie orgelbespelingen gegeven door uitgenodigde organisten die een demonstratie gaven van de mogelijkheden van het orgel. Ook zij waren vol lof en dat deed de bouwers zeer goed. De foto-expositie die het gehele bouwproces in beeld bracht trok eveneens grote belangstelling. Een klein opengewerkt model van een speelbaar orgel gaf een goede indruk van de werking van een mechanisch pijporgel.
Allen die bij de bouw betrokken waren kijken met voldoening terug op de open dag en willen een ieder hartelijk danken voor de getoonde belangstelling. Wij hopen velen van u op andere momenten weer te ontmoeten rondom dit orgel want dit instrument zal nog vaker van zich laten horen.

foto open dag

De eerste tonen is een film van de laatste werkzaamheden aan het orgel.